0

Pokličite nas
059 814 707
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje
Spremljajte nas
Facebook

Ne spreglejte

Psihološka diagnostika otrok in mladostnikov


Psihološko diagnostično ocenjevanje ali psihološko testiranje
je namenjeno za otroke in mladostnike. Postopek nam pomaga razumeti izvor težav, kar omogoča lažje načrtovanje nadaljnje pomoči, usmeritev ali obravnavo.
Namen teh pregledov je ponavadi izdelava mnenja za nadaljevanje obravnave, usmeritve otroka/mladostnika ali pa za svetovanje staršem, skrbnikom ter mladostnikom z namenom usmeritve.

Psihološko ocenjevanje otroka ali mladostnika se izvaja v več zaporednih pregledih, ki se začnejo z uvodnim razgovorom s starši ter z uvodnim razgovorom z otrokom/mladostnikom. Nato sledijo postopki ocenjevanja, ki zajemajo reševanje standardiziranih psiholoških testov, ocenjevalnih lestvic preko katerih spoznavamo posameznikove lastnostni, sposobnosti ter odkrivamo možna in šibka področja. Strokovnjak nato opravi analizo in interpretacijo vsega pridobljenega s pregledi.

Psihološko diagnostično ocenjevanje se izvaja pri otrocih ali mladostnikih:
- pred vstopom v šolo
- pri težavah na področju socialnih odnosov
- pri težavah na področjih učenja, čustvovanja ali/in vedenja
- pri težavah na področjih pozornosti, aktivnosti in koordinacije

Po koncu pregledov se lahko starši določijo samo za ustno povratno informacijo ali pa se pripravi psihološko strokovno poročilo. V poročilu so navedene pomemne ugotovitve merjenih področji ter priporočila za delo z otrokom ali mladostnikom.
 

Naročanje

NAZAJ
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×