0

Pokličite nas
059 814 707
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje
Spremljajte nas
Facebook

Organizacije potrebujejo nekoga od zunaj, da realno, objektivno in strokovno oceni zaposlene, njihovo funkcioniranje in vsesplošno stanje

Gospodarstvo

Organizacije potrebujejo nekoga "od zunaj", da realno, objektivno in strokovno oceni zaposlene, njihovo funkcioniranje in vsesplošno stanje. V ta koncept spada zaposlovanje, delavnice, seminarji ali različne analize in ugotavljanje klime, zadovoljstva in podobnih aspektov organizaciji. S tem organizacija ali podjetje pridobi boljši vpogled in si olajša morebitno tranzicijo ali spreminjanje procesov alu uvajanje sprememb.

Z natančnimi in strokovnimi metodami analiziramo trenutno stanje zaposlenih. Le-tako lahko ugotovimo kakšne ukrepe in aktivnosti naj bi se uvedli, da dosežemo izboljšanje in spremembo stanja, ki bi privedla do uresničevanju ciljev podjetja.
 
VPRAŠANJA, KI NAS VODIJO Ključno nam je spoznati ozadje in trenutno stanje v podjetju, ter s čim se je podjetja soočalo v preteklosti in s čim se soočajo sedaj. Le tako lahko pripravimo kvaliteten program potrebnih aktivnosti za izvedbo in implementacijo, da dosežemo izboljšave in željene spremembe.
1

ANALIZA STANJA

Pred izvedbo aktivnosti za doseganje sprememb, je potrebno opraviti analizo aktualnega stanja v podjetju.

2

SELEKCIJA IN RAZVOJ KADRA

Selekcija kadra in s tem psihološko profiliranje je pomemben prvi korak vsake organizacije pri zaposlitvi novega kadra

3

DELAVNICE IN IZOBRAŽEVANJA

Delavnice in Seminarje prilagodimo glede na nivo zaposlenih

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×