0

Pokličite nas
059 814 707
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje
Spremljajte nas
Facebook

Ne spreglejte

Duševno zdravje za popolno telo??!!


Kakorkoli se zadeve ob vstopu v pomlad sučejo, ne pozabimo na skrb za naše duševno zdravje. 

Z vsako pomladjo pridejo na plano aktualne diete, povečajo se obiski v fitnes centrih in pri drugih vadbah. A prihajajoči topli dnevi, poletje in kopalke, so le kratkoročna zunanja motivacija za spremembo. Hkrati pa se izključuje oziroma pozablja na dieto naših težkih čustev ter nelagodnih, celo obsojajočih misli o sebi in/ali drugih. 

Ali ste vedeli, da če škodoželjno razmišljate o drugi osebi, to v prvi vrsti škoduje vam. Vi takrat občutite čustva jeze, sovraštva, besa, ipd. in ta čustva v vašem telesu vzpodbudijo občutke napetosti, zategnjenih mišic, tiščanja v prsnem košu, bolečine v glavi, pospešeno dihanje in srčni utrip,… In če ste v takšnem stanju večino dneva, tedna, meseca in leta, telo razvije obrambni mehanizem, s katerim vam želi sporočiti, da ste zašli iz poti, da nekaj ne delate v redu. 

Na takšen način si z lahkoto pridelate kakšne duševne motnje ali druga stanja v telesu, ki vas opozarjajo z bolečino. Seveda se lahko nato še bolj napadalno obrnete proti sebi, drugim, svetu in krivite okolico, za vse kar se vam dogaja in kar naenkrat se znajdete v začaranem krogu neprijetnih čustev, misli in telesnega počutja. 

Zaradi zgoraj omenjenih stvari je dobro, da ne pozabite na vaše duševno zdravje. Kaj pa duševno zdravje sploh je? Duševno zdravje je stanje dobrega počutja in zmožnost uresničevanja svojih sposobnosti v vsakodnevnem življenju. In skozi ta uresničevanja tudi zmožnost obvladovanja stresnih situacij.

Tako bi v tem pomladnem času bil idealni začetek za dieto na vašem duševnem področju. Kljub temu, da ste se odločili tudi za drugo vrsto diete oziroma še predvsem, če ste se odločili tudi za prehransko dieto. Kajti kot že omenjeno, je navadno misel na poletje in sebe v kopalkah alarmantni znak v vaši glavi, da se lotite intenzivne vadbe, seveda vse za to, da bo vaše fizično telo dobilo vsaj približno obliko telesa, ki si ga želite. 

Izziv tukaj pa je, da za poletjem pride jesen in dolga zima, ki omogoča zakrivanje telesa s kupom oblačil. Ustvarite si zato bolj dolgotrajno motivacijo, takšno, ki ne bo pogojena z letnim časom in s katero se boste izognili nihanju v razpoloženju, prehranjevanju in konec koncev tudi teži telesa. Aktivirajte torej vaš vrednotni sistem in postavite vrednoto zdravja in dobrega počutja navzgor po lestvici. Spremenite vašo identiteto in se predstavljajte kot športnik, prehranski strokovnjak ali ambasador dobrega počutja. 

Ko boste enkrat ponotranjili to miselnost, ki se bo sprva zdela kot tujek v vaših možganih, ne boste niti potrebovali več neskončnega napora pri dietah, kampanjske telovadbe in truda za boljše počutje. Enostavno bo iz vas sevala miselnost zdravega, športnega človeka, ki je del svojega življenja predal raziskovanju o dobrem počutju. Kar naenkrat se boste znašli med ljudmi, ki vas bodo spraševali za nasvete o zdravem načinu življenja, ki bodo občudovali vaše krepostno telo in se bodo želeli družiti z vami, ker boste odsevali tako dobro energijo.  

Če ne veste, kako bi vase vsidrali to dolgotrajno motivacijo in spremenili vaše cilje, se obrnite na strokovnjaka, ki vas bo usmerjal korak za korakom.

 
Evija Evelin Zavrl, mag. psihosoc. pom.
NAZAJ
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×