0

Pokličite nas
059 814 707
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje
Spremljajte nas
Facebook

Ne spreglejte

Izgorelost med zaposlenimi

Naše življenje je večinoma odvisno od dela, kar ga postavi na mesto zelo pomembnih področij v našem življenju. Na eni strani nam zagotavlja eksistencialno varnost, krepi socialno mrežo, izpopolnjuje in dviguje raven samospoštovanja in samozavesti. Vendar nam lahko prinese tudi veliko nezadovoljstva, strahu, preobremenjenosti in stresa. In kadar smo pri več poskusih obvladovanja stresa neuspešni in smo izčrpali naše energetske vire, se lahko pojavi izgorelost. Skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je v 11. revizijo Mednarodne statistične klasifikacije bolezni in z njimi povezanih zdravstvenih težav, 1. januarja 2022, prvič vključila tudi diagnozo izgorelosti na delovnem mestu, s katero se sooča vse več ljudi.

Kako prepoznati izgorelost?

Izgorelost lahko prepoznamo takrat, kadar se posameznik srečuje z občutkov pomanjkanja energije in izčrpanosti, kadar se duševno oddaljuje od dela, je negativen in ciničen do delovnih nalog ter kadar je zmanjšana poklicna produktivnost. Spremembe se kažejo tako na čustveni, kot telesni, vedenjski, motivacijski in kognitivni ravni. Bodite pri sebi ali svojih sodelavcih pozorni na depresivna razpoloženja, jokavost, izčrpanost, razdražljivost, tesnobnost in izgubo smisla za humor. Pojavijo se negativne misli, ki se kažejo v izgubi upanja, občutkih nemoči, nizkem samospoštovanju, slabi koncentraciji in pozabljivosti. Telesni simptomi se kažejo v pogostejših glavobolih, slabostih in omoticah, pojavljajo se bolečine v mišicah, motnje spanja in kronična utrujenost. Posamezniki, ki so izgoreli so pogosto hiperaktivni in impulzivni, povečajo uživanje psihoaktivnih substanc, pogosto se pritožujejo, so površni in prepirljivi. 

Kako zdravimo izgorelost?

V kolikor pri sebi prepoznate zgoraj navedene simptome ukrepajte, poiščite pomoč pri osebnem zdravniku, psihiatru in psihoterapevtu. Če ste jih prepoznali pri sodelavcu mu ponudite pomoč, pokažite, da ste mu na voljo za pogovor in ga spodbudite k iskanju pomoči. Zdravljenje izgorelost je namreč dolgotrajno. Najprej se moramo umakniti iz situacij, ki so pripeljale do izgorelosti. Potrebujemo počitek in mir, da umirimo dogajanje znotraj nas in da se umiri naše telo. Vzeti dopust ni dovolj, saj se bo izgorelost po vrnitvi na delovno mesto slej ko prej vrnila na enako raven. Potrebno je celostno zdravljenje s pomočjo zdravil, strokovnega svetovanja in terapevtske pomoči, kjer je priložnost, da spregovorimo o svojih težavah, čustvih in s pomočjo terapevta iščemo rešitve in ubiramo drugačne poti. Vedno smo vam na voljo tudi v Psihološkem centru Plus rešitve, kjer tim psihoterapevtk nudi svojo pomoč tudi pri soočanju z izgorelostjo in preobremenjenostjo. 

Kako pa lahko delujemo preventivno?

Prvi korak, ki ga lahko stori organizacija je, da ozavešča in izobražuje o poznavanju in prepoznavanju sindroma izgorelosti. Namreč če prepoznamo zgodnje znake, lahko z ustreznimi ukrepi proces napredovanja in poslabšanja zaustavimo. Kako pa lahko izgorelost preprečim sam? Pripravite si dnevni načrt dela in delovne naloge razvrstite po pomembnosti, postavljajte si dosegljive cilje, med delom si vzemite pavzo, poiščite pomoč pri sodelavcih pri zahtevnejših naloga, sproti rešujte morebitne nesporazume in konflikte s sodelavci, prepoznajte dejavnosti, ki so obremenjujoče in tiste, ki vas razbremenijo in več sodelujte v slednjih, naučite se reči ne, kadar delo presega vaše zmožnosti, pohvalite sami sebe in se nagradite za dobre rezultate in nenazadnje je zelo pomembno sproti preverjati kako se čustveno, telesno in duševno odzivate na obremenitve.

 
Tadeja Štravs, mag.psihologije
NAZAJ
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×