0

Pokličite nas
059 814 707
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje
Spremljajte nas
Facebook

Ne spreglejte

Prosti čas, za dobro počutje

Navadno šele takrat zastrižemo z ušesi in se malo umirimo, si privoščimo kaj prostega časa, ko nam voda že močno teče v grlo. Saj veste, ko si rečete, »samo še tole bom naredil-a«, »samo še malo stisnem, potem pa grem spat«, samo še, samo še,… In ta samo še se navadno raztegne do časa, ko samo še padete v posteljo in bi se včasih tudi najraje zjokali od bolečin v telesu in tudi duši. Ni prijetno, če se sprehajate po svetu, kot zombiji, bledikavi, utrujeni in naveličani vsega kar pride mimo. Takrat postane vse »brez veze«, takrat vas nič več ne uspe razveseliti, zdi se, kot da ne čutite nič in postanete otopeli. Delujete kot robot, zjutraj vstanete, greste v službo ali opravkih, čistite, pospravljate doma, poskrbite za otroke, vnuke in ponovno zjutraj vstanete. 

Takšen začaran krog se lahko zgodi še prehitro, kar naenkrat se lahko znajdemo v njem in niti ne vemo, kako smo tja prišli. Slovenci smo vajeni, da se ustavimo šele takrat, ko zelo zaboli, ko zaboli telo ali duša. Pa vendar se lahko tega vzorca znebi prav vsak. In ravno zato je tako zelo pomemben miselni odklop vsak dan ali na začetku vsaj enkrat na teden za kakšno uro ali dve.

Takrat naši možgani preidejo v drugačno valovanje, kar povzroči, da se tudi naše telo uspe regenerirati in ponovno se nam povrne veselje do življenja, do vsakodnevnih stvari, odnosov z dragimi osebami. Vse postane bolj enostavno, čutite živost v telesu in nasmeh se vam kar sam od sebe zariše na obrazu. 

Lahko si rečete sedaj »ampak jaz nimam nobenega hobija, ne vem sploh kaj me veseli«. 

In na tem mestu lahko pomislite, kaj ste radi počeli kot otroci, kaj ste sanjarili, že dolgo let nazaj, pa si želenega nikoli niste uresničili. Mogoče se spomnite kakšnega prijatelja, prijateljice, ki vam je že precej časa nazaj rekla, če se pridružite nekemu društvu, vadbi, dejavnosti, pa ste kljub notranji želji rekli, ne. Lahko je to vaša priložnost, da razvijete nov hobi oziroma prostočasno dejavnost. 

Da pa vas spodbudimo k kreiranju prostega časa zase in tudi dobrega počutja, smo za vas pripravili trideset predlogov.

 
Evija Evelin Zavrl, mag. psihosoc. pom.

NAZAJ
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×