0

Pokličite nas
059 814 707
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje
Spremljajte nas
Facebook

PROMOCIJA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU

Promocija zdravja na delovnem mestu zajema skupna prizadevanja delodajalcev, delavcev in družbe za izboljšanje zdravja in dobrega počutja na delovnem mestu.

Temelj te promocije je ustrezno urejeno, varno in zdravo delovno mesto in delovno okolje ter sodelovanje zaposlenih pri njenem oblikovanju in izvajanju.

Pomembno je, da organizacije skrbijo, da zaposleni ohranjajo vitalnost, dobro počutje, dobre medosebne odnose in dajejo poudarek na vsesplošno celostno krepitev zaposlenih. Ohranjanje zdravja je navsezadnje povezano z motivacijo, delovno učinkovitostjo, zadovoljstvom in le tako bodo zaposleni bili pripravljeni dajati vse od sebe in bodo stremeli k ciljem, napredkom ter razvoju.

Da do disfunkcionalnosti ne pride se moramo z razvojem zaposlenega začeti ukvarjati čim prej. To je predvsem ključno za delovna mesta, ki so višje rizična, za tista delovna mesta, kjer zaposleni delajo pod različnimi pritiski, z ljudmi, sprejemajo pomembne odločitve, so tako ali drugače obremenjeni in ta bremena doživljajo pogosto.

Cilji, ki jih želimo doseči:


V okviru promocije zdravja na delovnem mestu izvajamo naslednje aktivnosti:

Različne delavnice za razvoj kompetenc povečujejo samozavest, občutek obvladovanja situacij, zmanjšujejo občutke stresa, izboljšujejo sposobnosti soočanja s stresnimi in konfliktnimi situacijami.
Gre za delavnice osebne rasti, komunikacije, zmanjševanje stresa, povečevanje motivacije, upravljanja s časom, ustvarjalni pristopi k problemom, povezovanje kolektiva, letni razvojni razgovor in še mnogo drugih delavnic za pridobivanje metod in tehnik. Coaching za posameznike in skupine za lažje soočanje z izzivi dela, kjer se osredotočamo predvsem na delo, naravo dela ter izzive, ki ob tem nastajajo. Predvsem je primeren za vse vodje, odgovorne ter vse, ki delajo z ljudmi, strankami. Organizacijska klima je skupek različnih faktorjev in za izboljšanje je pomembno, da so vsi naslovljeni. Kateri so ti faktorji in kako jim pristopiti, da bi dosegli spremembo, pa  ugotavljamo skozi analizo in nato preko izdelave strategije ukrepov. Izdelava strategije dela z vsemi zaposlenimi, s poudarkom na mladih ali starejših, saj je pomembno, da se določene skupine zaposlenih naslavlja specifično in predvsem primerno. Generacijske razlike se povečujejo in je pomembno, da to ne ignoriramo. Različne tehnike za razvoj zaposlenih kot so: meditacija, dihalne vaje, čuječnost doma in/ali na delovnem mestu, terapije s tibetanskimi posodami, tehnike sproščanja,... Različni pristopi, ki vašim zaposlenim omogočajo soočanje z izzivi, osebnostno rast in razvoj, regulacijo čustev ter zniževanje občutkov stresa. Izbirate lahko med skupinskimi supervizijami, "Pofesionalnim prijateljem", individualna psiho-socialna pomoč, karierni coaching,...

Kontaktirajte nas

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×