0

Pokličite nas
059 814 707
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje
Spremljajte nas
Facebook

Selekcija kadra in s tem psihološko profiliranje je pomemben prvi korak vsake organizacije pri zaposlitvi novega kadra

SELEKCIJA IN RAZVOJ KADRA 

Selekcija kadra in s tem psihološko profiliranje je pomemben prvi korak vsake organizacije pri zaposlitvi novega kadra. 

Tako kot je pomembno, da na določeno delovno mesto zaposlite primernega kandidata, je tudi pomembno, da se kandidat čuti zmožnega to delo opravljati. Le-tako se razvije dobra dinamika, uspešno izvajanje dela, dobra klima in skratak, tudi zaposleni se počuti ponosno nase in na svoje del. 

Ob zaposlovanju na določeno delovno mesto vam tako pomagamo izbrati najboljšega kandidata glede na zahteve delovnega mesta. Pri tem se poslužujemo različnih psiholoških tehnik in metod. Naj poudarimo, da je naš pristop individualiziran in prilagojen vašim potrebam in željam. Ob tem pa se držimo smernic stroke in damo velik poudarek na strokovnosti in doslednosti. Menim, da le tako lahko stopimo korak bližje k uresničitvi veših ciljev in k izboljšanju vsesplošnega stanja zaposlenih.
 
Glede na sistemizacijo in potrebe delovnega mesta, se opravi psihološko testiranje, katerega rezultat je osebni psihološki profil.

PRIHOLOŠKI PREGLEDI za potrebe zdravniških pregledov ob nastopu na delovno mesto ter ob obdobnih pregledih.

Nekatera delovna mesta imajo po zakonu predpisane določene obravnave, kot je poglobljen pregled pri zdravniku, specialistu medicine dela, prometa in športa.
 
Tako morajo zaposleni na bolj zahtevnih delovnih mestih opravljati tudi PSIHOLOŠKE PREGLEDE.
 
To so delavci:
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×